Az Omron bemutatja az új, funkciókban gazdag, költséghatékony NB sorozatú interaktív érintőképernyős terminál családját

21/09/2012

Az Omron egy új interaktív érintőképernyős terminál sorozat bevezetését jelentette be, amely kibővített funkcióválasztékával és egyszerű használhatóságával ideális kis és közepes méretű berendezésekhez. A képernyők mérete 3,5”-tól 10”-ig terjed, így sok különböző alkalmazás követelményeinek képesek eleget tenni. Hosszú élettartamú LED-es háttérvilágítással ellátott, színes TFT érintőképernyővel, széles látószöggel rendelkezik, és több mint 65 000 szín megjelenítésére képes.

Tökéletes partner a CP1-hez

Az NB sorozatú interaktív termékcsalád Ethernet, soros és USB csatlakozási felületekkel van ellátva az Omron PLC-khez és más eszközökhöz, például az Omron CP1 kompakt PLC-hez, valamint más gyártók eszközeihez való csatlakoztathatóság érdekében. Az NB interaktív terminál ezen kívül támogatja az USB memóriakártya használatát is a program új verzióinak feltöltésénél vagy a tárolt fájlok biztonsági mentésénél.

Ingyenes programozási szoftver

Az egyszerűség szem előtt tartásával tervezett NB sorozatú interaktív érintőképernyős terminál termékcsalád rendelkezik mindazokkal a funkciókkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy interaktív kezelői képernyőket lehessen gyorsan, az Omron honlapjáról ingyenesen letölthető programozási szoftver használatával létrehozni. A szoftver lehetőséget ad az ablakok rugalmas kezelésére, 32 nyelvet támogat, képes animációk gyors létrehozására – például bizonyos állapotokhoz vagy gépi funkciókhoz kapcsolódóan – és rengeteg hatékony makró futtatására van lehetőség. A tervezési idő lerövidítése érdekében a projektek offline szimulációs üzemmódban tesztelhetőek.

Egyszerű adatmegjelenítés

Az NB sorozatú terminál termékcsalád segítségével a felhasználók optimalizálhatják termelési hatékonyságukat, mivel a valós idejű adatok és az előzmények grafikus megjelenítésének többféle módja áll rendelkezésükre, amelyek azonnal áttekinthető formában jelenítik meg az információt. Ezek az adatok tárolhatóak a PLC memóriájában vagy az USB porton keresztül letölthetőek hordozható adattároló egységre.

Többféle biztonsági megoldás

Használat közben az állapotriasztások beállíthatók úgy, hogy az egyes betűtípusok vagy színek különböző prioritásokat vagy fontossági sorrendet jelezzenek, lehetőség van felugró riasztási üzenetek, hangjelzés alkalmazására vagy a PLC-ben egy bitcím beállítására. Többféle biztonsági megoldás áll rendelkezésre, például lehetséges az egyes képernyőkhöz és műveletekhez más és más biztonsági szintet hozzárendelni, és az egyes kezelők számára különböző jogosultságokat engedélyezni. Vannak továbbá standard kezelői ellenőrzések, amelyek elvégzésével lehet megbizonyosodni arról, hogy a kritikus fontosságú műveletek végrehajtása megtörtént.
Az új, költséghatékony, még több funkcióval rendelkező Omron NB interaktív érintőképernyős terminál használatával a berendezések tervezőinek lehetősége nyílik arra, hogy a kezelő és a karbantartó személyzet számára még több funkciót és a berendezéssel való szélesebb körű együttműködést biztosítsanak.